Vabilo na planinski izlet na Krniške skale
16/06/2023
30 let IPA kluba Celje
21/06/2023

Maraton Franja, 42. po vrsti, je že tradicionalno drugi vikend v juniju. Tokratni maraton je, kot že številni pred tem, zopet združil nepregledno množico kolesarjev. Ni kaj, maraton Franja je svojevrstna priložnost, da preizkusiš svoje kolesarske zmogljivosti. Celoten program se izvede v dveh delih. V soboto je bil izveden družinski Medex maraton (21km) in Barjanka Hervis maraton (72km).

V nedeljo pa sta na vrsto prišla Maraton Franja BTC City (156km) in Triglav mali matron Franja (97km), ki sta letos na štart privabila preko 2000 kolesark in kolesarjev.

Člani IPA kluba Ljubljana Mihael Burilov, Peter Loboda in Matevž Serko so se pomerili na Triglav malem maratonu, Luka Srebrnič pa na daljšem maratonu Franja BTC City. Kolesarje je od štarta do cilja spremljalo sončno vreme in množice gledalcev že na Tržaški in naprej v Dobrovi, Horjulu do Vrzdenca, kjer se je začel 8-kilometrski vzpon s 5-odstotnim povprečnim naklonom, največji naklon je 9 %. Sledil je spust skozi Lučine do Gorenje vasi, kjer se trasa malega maratona združi s traso maratona Franja BTC City.

V cilju pa zasluženi »makaroni« in druženje s prijatelji in znanci, ter naključnimi sogovorniki. Rezultati niso vedno najbolj pomembni, ampak doživetja in vzdušje, ki ga ob tem doživiš. V letošnjem letu so nam pred štartom vzpodbudo dali tudi kolegi, ki so poskrbeli, da je maraton Franja potekal varno.

Na koncu smo si zadali cilj, da čez poletje pridno nabiramo dolžinske in višinske kilometre, ter se spet srečamo na naslednji preizkušnji.

Comments are closed.