IPA KLUB LJUBLJANA NA 8. ISTRSKEM MARATONU
20/04/2022
TRADICIONALNI IPA DRUŽINSKI PIKNIK – VABILO
15/05/2022

PLANINSKI POHOD IPA KLUBA LJUBLJANA NA ŠENTURŠKO GORO

V soboto 26.3.2022 smo se zbrali na parkirišču pred Planinskim domom v Komendi, kjer smo pričeli planinski izlet proti Šenturški gori. Pot nas je vodila po kolovozu, gozdni poti in stezicah,  do partizanske bolnice. Po krajši predstavitvi in ogledu  te znamenitosti smo se  preko Komendske in Cerkljanske Dobrave pričeli vzpenjati proti Šenturški Gori. Na vrhu smo občudovali čudovit razgled proti Ljubljanski kotlini, proti zahodni in vzhodni strani. Vrnili pa smo se po drugi strani in sicer krožni poti nazaj do Komendske Dobrave in izhodiščne točke do Planinskega doma v Komendi.

Pohod je potekal v prijetnem pomladanskem vzdušju in je bil tudi zelo primeren za uvodne pohodniške ture.  Udeležence sem sproti seznanjal s posebnostmi na poti ter ožji in širši okolici.

Po končanem izletu smo imeli analizo, kjer so udeleženi izrazili navdušenje nad tovrstno rekreacijo in izrazili predloge za nadaljnje aktivnosti. Pohod je bil organiziran skupaj z PD Preddvor. Udeležilo pa se ga je 6 članov IPA kluba Ljubljana.

Zapisal: Anton Vozelj

Galerija.

 

Comments are closed.