REKORDNA UDELEŽBA IPA TEKAČEV NA TOKRATNEM ISTRSKEM MARATONU
19/04/2017
TRENING VARNE VOŽNJE IN OTVORITVENA VOŽNJA IPA MOTO SEKCIJE
02/05/2017

PLANINSKI POHOD NA ŽBEVNICO V ORGANIZACIJI IPA ISTRA

V soboto 22.4.2017 smo  se predstavniki Pohodniške sekcije IPA Kluba Ljubljana, odzvali vabilu RK IPA Istre in se udeležili pohoda na Žbevnico (1014 m). Ob 9.00 uri smo se zbrali na avtobusni postaji v Buzetu, kjer so nas pričakali prijazni gostitelji. Sprejel nas je predsednik RK IPA Istre g. Loris KOZLOVIČ in organizator pohoda g. Ljubo ŽAJA. Pridružili smo se ostalim pohodnikom, članom IPA sekcije Hrvaške in se z avtomobili odpeljali na izhodiščno točko.  Po krajšem vzponu smo se ustavili pri planinskem domu in se malo okrepčali. Nato smo se odpravili na vrh Žbevnice, kjer smo lahko uživali v čudovitem pogledu na Istro, Julijske Alpe, Dolomite, Golič, Slavnik, Učko in Snežnik. Vrnili smo se po strmejši poti vrnili nazaj do planinske koče. Tam smo imeli kosilo z odličnim »čobancem« in slastnimi slaščicami.

V času druženja smo navezali veliko novih znanstev, si izmenjali izkušnje na področju pohodništva in  se dogovarjali o možnostih za nadaljnje sodelovanje. Pogovarjali smo se tudi o pripravljenosti vključevanja v članstvo IPA in delovanja v njem.  Hrvaški kolegi so izpostavili podobne probleme na tem področju, kot jih imamo mi (nezainteresiranost mlajših kandidatov za včlanjevanje, vsip članstva in neaktivno članstvo….).

Hrvaški kolegi so ves čas poudarjali odlično sodelovanje z IPA Klubom Ljubljana in IPA Sekcijo Slovenije. Ocenili so tudi, da je bil naš obisk nadgradnja tega sodelovanja in da si takšne aktivnosti želijo še naprej. Ob slovesu smo si izmenjali tudi priročna darila in se iskreno poslovili.

Ocenjujemo, da je udeležba na pohodu odlično uspela v smislu druženja, pohodništva, navezovanja  stikov, mednarodnega sodelovanja in izpolnjevanja načel IPA organizacije.

Zapisal:

Anton VOZELJ

Galerija.

Comments are closed.