KOLESARSKA SEZONA ČLANA
02/10/2016
AUTOCOMMERCE-PONUDBA ZA ČLANE
04/10/2016

Regionalni klub IPA Ljubljana je v petek 26.8.2016 organiziral dvodnevni planinski izlet na Grintovec. V petek smo se ob 14.00 uri odpeljali z osebnimi avtomobili v Preddvor. Tam so se nam priključili še planinci pohodniki PD Preddvor in skupaj smo se odpravili na planinski izlet.

Na parkirišču pri visokogorski kmetiji Suhadolnik smo parkirali vozila, se temeljito pripravili na pohod in se po makadamski cesti odpravili dogodivščinam nasproti.

Po dobro vhojeni gozdni poti smo prišli do križišča planinskih poti. Pot smo nadaljevali levi po markirani poti čez Taško. Kmalu se nam je strmina pošteno dvignila, tako da smo se s pomočjo jeklenice in drugih tehničnih pripomočkov povzpeli čez najbolj izpostavljen del in prišli na »staro pot«.

Pred tem smo si privoščili  počitek, da smo si okrepčali »dušo in telo«. Ponovno smo odkrivali čarobno moč vode in si vzeli »minutko za kulturo«.

Kmalu zatem  smo se  dvignili nad gozdno mejo in pričeli smo občudovati čudovite okoliške gore obsijane s poznopopoldanskim soncem. Vsi skupaj smo  prav »odlične planinske volje« pot nadaljevali proti Kokrskem sedlu oz.  Cojzovi koči. V poznih popoldanskih urah in ob prijetnem božanju zadnjih sončnih žarkov ter prijaznega vetra , smo prispeli na Cojzovo kočo.  Ne verjamete?

Tudi zvečer smo se na Cojzovi koči prav lepo imeli. Uživali smo v kulinaričnih dobrotah prijaznih oskrbnikov, družabnih igrah in seveda še v večerni »minutki za kulturo«. Tako da o boj ali manj uglašenem »mnogoglasnem« petju sploh ne bom pisal.

Kmalu potem smo se odpravili spat v pričakovanju jutranjega vzpona na veličastni Grintovec.

Naslednji dan nas je pričakalo čudovito jutro.  Po jutranjih aktivnostih smo zgodaj zapustili kočo in  se odpravili na vrh. Tokrat sonce ni bilo več tako prijetno, vendar smo s pogostejšimi postanki in pitjem tekočine premagali tudi to oviro in se uspešno povzpeli na vrh gore.

Ja seveda smo  spet malo počivali in jedli, nato pa se počasi preko Cojzove koče po stari poti vrnili na izhodiščno točko.

Namesto zaključka.

Ja,  res je skrajni čas za vse,  ki  želite uživati v lepotah narave, gora, prijetni družbi, se poveseliti in ob tem narediti še veliko za vaše psihofizično zdravje, da se nam pridružite.

Vodnik pripravnik : Anton VOZELJ

Galerija.

 

Comments are closed.