TRADICIONALNI DRUŽINSKI PIKNIK – VABILO
17/05/2017
PLANINSKI IZLET – VABILO
01/06/2017

 IPA KLUB LJUBLJANA VABI NA PLANINSKI IZLET NA JANČE (792 m) V SOBOTO 3.6.2017

ZBIRNO MESTO IN ODHOD :  Parkirišče pred TC Hofer na Fužinah ob 7.30 uri.                 

OPIS POTI: Peljali se bomo  po stari cesti preko Polja in  Zaloga do železniške postaje  v  Lazah. Na železniški postaji bomo parkirali vozila in se odpravili proti Jančam.

Iz parkirišča se vrnemo 100 m nazaj po cesti, kjer nas tabla usmeri na pot proti Jančam. Nadaljujemo skozi vas, kjer nas na koncu markacija usmeri desno na kolovoz. Pri novozgrajeni kapelici zavijemo desno, nato pa prečkamo manjši mostiček ter se zagrizemo strmo v breg. Po slabi uri se teren položi dvesto metrov višje pri kmetu Jernaču, kjer nas markacije usmerijo na makadamsko cesto proti Jančam. Po precej položni cesti gremo skozi dva zaselka, malce pred koncem pa cesta postane bolj strma. Asfaltirano cesto dosežemo neposredno pred Jančami, skozi vas pa sledimo tablam do doma.

Spust po Evropski pešpoti E6 v Jevnico

Spustimo se po nekoliko krajši poti skozi Zgornjo Jevnico, ki večinoma vodi skozi gozd, nekaj pa tudi po makadamu. Od Janč se vrnemo po že znani poti proti Lazam, a na makadamski cesti po približno sto metrih skrenemo desno in se preko zaselka Topolovčar spuščamo proti Jevnici.  Nato v dolini zagledamo  reko Savo in se po dokaj strmi gozdni poti spustimo naravnost na železniško postajo v Jevnici.

Vračamo se lahko ob ozki, a neprometni cesti tik ob železnici (4 km), ali seveda z vlakom.

ČAS HOJE:  4 ure

TEŽAVNOST: lahka planinska pot primerna za vse planince.

OPREMA: Vsi udeleženci morajo biti oblečeni in obuti glede na vremenske razmere (rezervna oblačila, pohodni čevlji, priporočljive so tudi pohodne palice…).

POSEBNOSTI: Hrana in pijača načeloma  iz nahrbtnika.  Na Jančah je dom, kjer je možno kupiti toplo hrano (enolončnice, zavitke…) in pijačo. Po končanem pohodu IPA Kluba Ljubljana  vabi vse udeležence  na tradicionalni družinski piknik na brezplačen golaž. Piknik bo v Domu ribiške družine Straža Sava v Spodnjih Gameljnah. S seboj imejte tudi primerno opremo za aktivno udeležbo na pikniku.

INFORMACIJE  IN PRIJAVE :

Do srede 31.05.2017,  Anton VOZELJ tel. 040 353 185, ali po e mailu vozelj.anton@gmail.com

 

 

Comments are closed.