IPA MOTO SREČANJE V ORGANIZACIJI IPA VILLACH
20/06/2017
PROSLAVA V POČASTITEV DNEVA SLOVENSKE POLICIJE
20/06/2017

V soboto 17.6.2017  je Planinsko pohodniška sekcija IPA kluba Ljubljana, v skladu z letnim načrtom aktivnosti, organizirali in izvedli planinski pohod na Kalško goro.

Pohod smo začeli v Kamniški Bistrici in sicer pri Žagani peči in se po Lovski poti odpravili proti lovski koči. Nato smo pot nadaljevali proti Kalški gori. V začetku nas je vodila dobro uhojena steza, nato pa smo se po brezpotju povzpeli na označeno pot. Na sam vrh smo si pomagali z jeklenico in nato po krajšem času prispeli na sam  vrh Kalške gore.

Nazaj v dolino smo se vračali preko Kokrškega sedla – Cojzove koče do spodnje postaje tovorne žičnice in nato do izhodišča Žagane peči.

Pohoda se je udeležilo 6 članov sekcije in 1 kandidat za članstvo. Vreme je bilo deloma oblačno, na vrhu pa megleno. Temperatura je bila idealna za hojo. Zaradi megle in oblakov je bil na vrhu gore razgled zelo okrnjen.

Ciljna skupina je bila homogena v gibalnem in razpoloženjskem smislu,  zato nismo imeli nobenih težav pri izvedbi. Tudi na analizi, ob zaključku udeleženci niso imeli nobenih pripomb. Še več vsi so se zanimali za naslednje izlete, ki jih bo organizirala sekcija.

Izlet sta vodila vodnika Anton VOZELJ in Mateja UDOVČ.

Zapisal: Anton VOZELJ

Galerija.

 

Comments are closed.