3 IPA DRŽAVNO PRVENSTVO V DVORANSKI ODBOJKI
17/04/2018
OBISK PREDSTAVNIKOV IPA ČRNA GORA
22/04/2018

PREVENTIVNA MOTORISTIČNA PRIREDITEV V TRBOVLJAH

Tudi letos smo se motoristi IPA sekcije odzvali povabilu na preventivno motoristično prireditev »Policijska izkušnja kot nasvet«, ki je bila tokrat v soboto 14.4.2018 v Trbovljah. Prireditev je organizirala Policijska uprava Ljubljana v sodelovanju z lokalnim klubom ZŠAM.

Na začetku sezone so takšne prireditve še posebej dobrodošle, da osvežijo znanje in lahko obnovimo znanje na poligonu, v varnem okolju in pod nadzorom motorista inštruktorja. Na prireditvi smo poleg že preverjenih vaj sodelovali in še sami preizkusili, kako pravilno dvigniti prevrnjeno motorno kolo. Ta vaja je bila še posebej dobrodošla, ker smo to delali s policijskim motorjem, ki so ga v ta namen pripeljali s seboj in je to lažje delati s »tujim kot pa s svojim« motorjem. Ogledali smo si še nudenje prve pomoči poškodovanemu motoristu (snemanje čelade in oživljanje). Vsi smo si vmes  zaželeli, da pobiranja motorja in nudenje pomoči poškodovanemu motoristu ne bi nikoli potrebovali. No na koncu pa so za smeh in dobro voljo  poskrbela »pijana očala« (Očala zameglijo vid in simulirajo kot da si pod vplivom alkohola).  Namreč, povsem preprosta vaja (prenos teniške žogice iz enega do drugega stožca), se je pri večini pokazala za velik problem.

Vreme nam je bilo tokrat izredno naklonjeno in smo se po končani prireditvi zapeljali še ob Savi do Sevnice in nato nazaj čez Trebnje v Ljubljano. Še enkrat bi se zahvalil vsem sodelujočim in še posebej policistom PPP Ljubljana in PP Trbovlje, ter pripadnikom reševalne službe in gasilcev iz Trbovelj.

Marjan Vukšič

Comments are closed.