VERONIKIN TEK V KAMNIKU
29/10/2018
ZAKLJUČEK KOLESARSKE SEZONE
21/11/2018

V soboto,  dne 20.10.2018, sem se  v Cervignanu, Italija, udeležil sestanka IPA skupine Alpe Adria. Sestanka se je udeležilo 30 predstavnikov klubov IPA iz Italije, Avstrije in Slovenije.

Slovenske strani nas je bilo 8 predstavnikov. Od tega 6 iz RK Gorenjska. Sestanek je bil v prostorih Gasilske šole v Cervignanu.

Po uvodnem delu in nagovoru gostiteljev IPA, smo pristopili k poročanju o aktivnostih IPA klubov v letu 2019. Za IPA klub Ljubljana sem napovedal Pustni ples v marcu 2019, nadalje konec maja  IPA Tenis duble v Domžalah, družinski piknik v Gameljnah ter o dejavnostih našega kluba čez celo leto /pohodniška sekcija, motoristična sekcija/.

Organizator nam bo posredoval zbrane podatke aktivnosti za posamezne klube. IPA Gorenjska še v letošnjem letu organizira Martinovanje na Štajerskem v sredini novembra. Točen čas in kraj dogodka nam bodo še sporočili.

Za našo pohodniško sekcijo bo zanimiv tudi tradicionalni IPA pohod treh dežel, v gore, v septembru 2019 na južnem Tirolskem.

Po končanem sestanku nam je vodja gasilske šole demonstriral gašenje polite nafte in nas peljal v stavbo, kjer simulirajo potresne sunke do 8 stopnje. Območje Julijske krajine in Posočja je namreč zelo potresno.  Tu prihajajo tudi šolske skupine katerim pokažejo, kako se ob takem tresenju tal zaščitimo /med odboji, pod mizami ip./.

Vsi skupaj smo se po končani predstavitvi odpravili do bližjega kmečkega turizma in vinske kleti,  kjer smo se družili in nazdravili dobremu sodelovanju pod geslo Servo per Amikeco!

Log, 23.10.2018

Poročilo pripravil

Sašo Brejc, član UO IPA klub Ljubljana

Comments are closed.