KOŠARKARSKI TURNIR – “MITNICE 2018”
09/12/2018
VODNIK ZA UČINKOVITO RABO DRUŽBENIH OMREŽIJ
11/12/2018

SREČANJE UO IPA KLUBA LJUBLJANA S PREDSTAVNIKI IPA KLUBA DUNAJ, BUDIMPEŠTA IN ZAGREB

V organizaciji upravnega odbora IPA kluba Ljubljana je bilo v mesecu novembru organizirano srečanje predstavnikov IPA klubov Dunaja, Budimpešte in Zagreba. Osnovni namen je bil utrjevanje prijateljskih odnosov in podpis listin o sodelovanju. Ideja o tovrstnem povezovanju se je porodila pri prijateljih IPA Budimpešte že pred desetletjem. Do sedaj so podpisali že kar nekaj tovrstnih listin, večinoma s predstavniki glavnih mest. V UO IPA kluba Ljubljana načrtujemo tovrstno sodelovanje z glavnimi mesti sosednjih držav R Slovenije. Seveda v kolikor bo interes pa tudi z drugimi. Za začetek smo si zadali cilj podpisa listin o sodelovanju z IPA Dunaj in IPA Zagreb. Z IPA Budimpešta smo listino o sodelovanju podpisali leta 2012, zato smo tokrat načrtovali podpis listine, ki bo usklajen z ostalimi podpisanimi listinami.

Pri pripravi vsebine listine za podpis z IPA Zagreb smo ugotovili, da so do sedaj podpisane listine, predvsem listine, ki jih je podpisovala IPA Budimpešta, različne. Z namenom, da poenotimo vsebine in obliko so bili s strani IPA Zagreb pripravljene listine z enako vsebino  za vse štiri klube.

V IPA Budimpešti, Zagrebu in Ljubljani smo uspeli uskladiti tekst , med tem, ko so v IPA klubu Dunaj izjavili, da potrebujejo več časa za pogovor in konkretizacijo posameznih točk sporazuma.

Napovedani datum srečanja in podpisovanja se je hitro bližal in v IPA klubu Ljubljana smo uspešno pripravili vse potrebno za izvedbo srečanja. Goste smo sprejeli in namestili v petek popoldne. Ta dan je sledila še večerja in dogovor o programu naslednjega dne.

V soboto, 17. novembra smo na PPP Ljubljana organizirali sprejem direktorja PU Ljubljana in kolegom predstavili delo PPP Ljubljana, PPVSP, PKP Ljubljana, predstavnik SE UPS pa je predstavil karakteristike in delovanje vodnega topa policije.

S PPP Ljubljana smo se odpeljali do Križank, od koder smo se z vodičem sprehodili do mestne hiše in si na poti ogledali znamenitosti Ljubljane. V mestni hiši je bil predviden osrednji dogodek tega dne, podpis listin. Zbrali smo se v rdeči dvorani, kjer nas je sprejel podžupan Crnek Dejan. V kulturnem programu je kvartet orkestra slovenske policije zaigral himno Slovenije in IPA. Po nagovoru podžupana Crnek Dejana in  predsednika IPA kluba Ljubljana, je kvartet zaigral še nekaj skladb slovenskih skladateljev ter tako pričaral prijetno vzdušje pred podpisovanjem listin.  Sledil je podpis sporazuma med IPA klubom Ljubljana, Zagreb in Budimpešto. Po podpisu je podžupan Crnek v imenu mesta Ljubljane izročil vsaki delegaciji spominsko darilo in nas pogostil s pijačo in sladkimi dobrotami.

Na kosilo smo se odpravili kar v bližnjo restavracijo Sokol, kjer so nam pripravili slovenske jedi. Po kosilu je sledil kratek ogled ožjega mestnega jedra in odhod z avtobusom v Kmečki hram, kjer so se gostje preoblekli.  Po kratkem predahu je sledila vožnja proti Vrhniki in ogled razstave “Moja Ljubljanica”  v muzeju na Vrhniki. Prihajal je čas večerje, ki smo jo organizirali v Polhovem Gradcu v gostišču Pograjski dom. Za družabni del je poskrbel harmonikar, ki je z različno glasbo ustvaril prijetno vzdušje.

V nedeljo, po zajtrku smo se od prijateljev poslovili  in dogovorili, da se kmalu snidemo.

Galerija.

 

Comments are closed.