Podelitev priznanj ob Dnevu slovenske policije 2024
19/06/2024
43. kolesarski maraton Franja, BTC City Ljubljana
23/06/2024

Tudi letos je potekalo tradicionalno srečanje motoristov članov IPA sekcij, ki smo ga organizirali v okviru sekcije IPA kluba Ljubljana. Srečanje je potekalo med 5. in 9. 6.2024. V tem času so bili gostje nastanjeni v prostorih Policijske akademije v Tacnu, kjer so nam omogočili koriščenje njihovih uslug za hrano in nastanitev.

Tako kot vsako tako srečanje, je najbolj veselo prvi dan, ko se srečujemo s starimi in spoznavamo z novimi kolegi iz sosednjih držav. Tokrat so bili z nami kolegi iz območja nekdanje Jugoslavije in kolegi iz Nemčije in Slovaške. Zvečer 5.6.2024 smo tako v jedilnici imeli pogostitev ter družabno srečanje ob živi glasbi. V okviru tega je bila tudi izmenjava daril med klubi in seveda obujanje spominov na prejšnja srečanja. Še dobro, da smo naslednji dan zjutraj krenili na pot, ker bi se drugače srečanje kar preveč zavleklo.

V četrtek smo tako po zajtrku krenili v smeri Soriške planine in do Bohinjskega jezera. Tam so na pričakali kolegi iz IPA Gorenjske, s katerimi smo potem obšli nekaj zanimivih krajev in se preko Pokljuke spustili do Blejskega jezera in v Vili Bled organizirali postanek. Tam so nam postregli z »blejsko kremšnito«, seveda pa je bil obvezen tudi ogled freske z motivom NOB, avtorja Slavka Pengova, ki je v konferenčni dvorani. Na terasi Vile Bled je bil seveda čas tudi za obvezno slikanje z blejskim otokom v ozadju. Za kratek čas smo nadaljevali z vožnjo in se zaustavili na Blejskem gradu, kjer je ogledu gradu sledilo tudi obvezno slikanje. V nadaljevanju nas je pot vodila skozi Radovljico in Kropo čez Jamnik in skozi Besnico do Kranja in nazaj v Tacen.

V petek je bil po zajtrku zbor pred jedilnico od koder smo krenili v smeri Logarske doline. Pot nas je vodila čez Kamnik, in prelaz Črnivec ter naprej mimo Ljubnega ob Savinji in Luč, do Logarske doline. Postanek smo imeli v idilični eko hiši »Na razpotju, kjer so nas pogostili z domačim »štrudljem«. Seveda je bil obvezen tudi ogled slapa Rinka, ki je bil kar mogočen, ker je bilo v prejšnjih dneh precej padavin. Z vožnjo smo nadaljevali preko Pavličevega sedla v Avstrijo in se po ovinkasti cesti, ki je nam motoristom najljubša, pripeljali na Jezerko. Ustavili smo se ob Planšarskem jezeru od koder je veliko možnosti za krajše sprehode in oglede. Po ogledu naravnih lepot smo ravno še pravi čas pobegnili v dolini. Na tem delu se je namreč razbesnelo neurje, kar smo lahko lepo videli iz doline, ko smo se v suhem vremenu peljali proti Policijski akademiji.

V soboto je bil dan, ki smo ga namenili za ogled starega dela mesta Ljubljane in njenih znamenitosti, seveda pa je bilo vmes tudi nekaj nakupovalnih izletov. Popoldan smo se z veseljem odzvali vabilu in se vsi skupaj zapeljali še do Gameljn, kjer je potekal družinski piknik IPA kluba Ljubljana. Da je bilo lahko bolj sproščeno vzdušje smo organizirali prevoz za goste, da so odpeljali motorje in opremo v Tacen in smo jih nato z avti pripeljali nazaj, da je bilo lahko bolj veselo.

Nedelja je bil naš zadnji skupni dan. Tako so se gostje po zajtrku poslovili in smo si obljubili, da se bomo še vedno srečevali in družili.

SERVO PER AMIKECO!

Marjan Vukšič

Comments are closed.