Družinski piknik 2024
19/06/2024
Srečanje članov IPA moto sekcij
20/06/2024

Podelitev priznanj ob Dnevu slovenske policije 2024

Dne 12. 6.2024 je bila v telovadnici PA Tacen organizirana proslava in družabno srečanje aktivnih in upokojenih delavcev policijskih enot z območja Policijske uprave Ljubljana in članov Policijskega veteranskega društva SEVER Ljubljana, IPA Kluba Ljubljana, Območnega policijskega sindikata Ljubljana in Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Ljubljana.

Omenjene proslave sva se, kot predstavnika IPA kluba Ljubljana, udeležila sekretar kluba Zmago Javornik in podpredsednik kluba Marjan Prah-Podborški.

Z igranjem himno Republike Slovenije v izvedbi članov orkestra slovenske Policije, se je prireditev uradna pričela. Po uradni najavi gostov in nastopajočih, je prisotne pozdravil direktor PU Ljubljana mag, Tomislav Omejec. Pozdravil je vse goste, policistke in policiste in v kratkem nagovoru predstavil dejavnost in delo na PU Ljubljana. Zahvalil se je tudi stanovskim organizacijam za pomoč pri organizaciji prireditve, območni policijski sindikat Ljubljana, združenju Sever, IPA klubu Ljubljana in klubu »Maksa Perca« za nesebično pomoč pri so organizaciji prireditve.

Slavnostni govornik Martin Jazbec, direktor uprave za policijske specialnosti je v nagovoru predstavil delovanje Policije, predvsem pa je orisal uspešno in produktivno delo policistk in policistov na PU Ljubljana. Zahvalil se je vsem delavcem na PU Ljubljana za učinkovito in korektno delo na področju javnega reda in miru, kakor tudi pri uspešnem odkrivanju storilcev kaznivih dejanj. Čestital je tudi vsem dobitnicam in dobitnikom za priznanja.

Vse prisotne je s kratkim nagovorom pozdravil tudi predsednik kluba Sever Ljubljana, mag. Darko Repenšek.

Na prireditvi so bili podeljeni zlati, srebrni in bronasti ščiti policije za uspešno upravljanje nalog Policije in priznanje znak policije za dolgoletno delo v policiji. Podeljena so bila tudi priznanja združenja Sever.

Po končani prireditvi je sledilo še družabno srečanje v jedilnici PA Tacen.

SERVO PER AMIKECO!

Marjan Prah-Podborški

Comments are closed.