16. VZPON NA ZASAVSKO SVETO GORO – VABILO
21/07/2016
DVODNEVNI PLANINSKI IZLET NA GRINTOVEC – VABILO
05/08/2016

Letos bo natanko 10 let, ko je Tek na Grintovec postal zaključek mojega vsakoletnega aktivnega dopusta. Pa je možno na Grintovec teči, se marsikdo vpraša, na goro kateri vrh sega 2558 m nad morjem. Tudi jaz se vedno tako vprašam ali se temu res lahko tako reče. Teči od piknik centra Pri Jurju v Kamniški Bistrici, preko Kokrškega sedla do najvišjega vrha Kamniških Alp. Lahko, vendar samo  tisti najboljši, najvzdržljivejši, najmočnejši, najboljši gorski tekači na svetu. Mi vsi ostali, ki se upamo spopasti s strminami Grintovca, z višinsko razliko 1959 m in 9,8km dolgo progo, pa ima vsak svoj »slog«. Slog zmagovalcev, da prideš na vrh v limitnem času 2h in 30 min!

Letošnji tek pa mi bo še posebej ostal v spominu zaradi mojih navijačev, ki so me ob progi bodrili in mi dali krila. In ker mi je moj sin Žan prvič na vrhu čestital.

Pridite naslednjič tudi vi na tek na Grintovec, ki je vedno res super izpeljana prireditev, težka tako za tekmovalce kot tudi za organizatorja. Vsi, ki se tam znajdemo, organizatorji, prostovoljci, tekači in navijači, nikoli ne ostanemo ravnodušni.

Dušan Bartelj

Galerija slik

 

 

Comments are closed.