NOČNI POHOD V TAMAR
06/02/2023
TRADICIONALNI PUSTNI PLES 2023
20/02/2023

V sredo 8.2.20223 je IPA klub Ljubljana v počastitev kulturnega praznika organiziral  gledališko predstavo v Šentjakobskem gledališču, Za narodov blagor, v izvedbi ansambla Šentjakobskega gledališča in režiji Gojmirja Lešnjaka.

Kljub drugačnim načrtom izvedbe gledališke predstave v počastitev slovenskega kulturnega praznika, smo uspeli v dokaj kratkem času odpadlo predstavo v gledališču »Janez Jalen, nadomestiti z drugo predstavo v šentjakobskem gledališču.  Odziv, članic, članov in prijateljev je bil več kot zadovoljiv, kljub pomislekom, da bo odziv manjši, zaradi zimskih počitnic.

Kljub strahu, smo se z velikim veseljem soočili z dejstvom, da so članice, člani in prijatelji z nestrpnostjo čakali na naše povabilo na ogled gledališke predstave. Veseli nas tudi, da naš program in izvedba kulturnih dogodkov vedno naletijo na odličen in pozitiven odziv, pri izvedbi naših načrtov.  Dvorana je bila je bila polna, z izjemo nekaj gostov, ki so v zadnjem trenutku odpovedali udeležbo zaradi bolezni ali drugih upravičenih razlogov.

Ansambel Šentjakobskega gledališča je predstavo izpeljal z odliko, kar je po končani predstavi potrdilo tudi zadovoljno občinstvo. Prihajale so tudi pohvale  s strani igralcev, ki so bili navdušeni nad dojemljivim občinstvom in polno dvorano. Po izjavah igralcev, jim je to dalo še poseben zagon z brezhibno izvedeno predstavo.

Tudi po zaključku predstave, so se vsi, vključno z člani Šentjakobskega gledališča  z veseljem odzvali našemu povabilo na kratek klepet ob kozarčku šampanjca, modre frankinje in koščku bureka.

Marjan Prah-Podborški

 

Comments are closed.