16.VZPON NA ZASAVSKO SVETO GORO
08/08/2016
TEK NA TALEŽ
30/08/2016

1. DRŽAVNO PRVENSTVO IPA SLOVENIJE V ODBOJKI NA MIVKI

Športno društvo Belina iz Kopra je bilo v mesecu juniju organizator 10. državnega prvenstva policije v odbojki na mivki za policiste in policistke. Tekmovanje v odbojki na mivki je tudi v programu športnih tekmovanj delavcev policije v letu 2016 (sklop “A”, tč. 5).

Zaradi dviga popularnosti odbojke na mivki, se je v IPA RK Koper porodila ideja, da istočasno in v so organizaciji s ŠD Belina organizirajo 1. državno prvenstvo IPA Slovenije v odbojki na mivki. Dogovor je bil sklenjen, realiziran pa v petek, 24. junija 2016, v športnem parku Sv. Katarina v Ankaranu.

Da je vsak začetek “težak” se je izkazalo tudi sedaj. Zaradi istočasnega državnega prvenstva policije, se je večina tekmovalcev, ki so hkrati tudi člani IPA, odločila za tekmovanje v konkurenci policijskih enot. S tem je bilo udeleženih ekip v IPA konkurenci okrnjeno. Veseli dejstvo, da se je IPA RK Koper odločila, da bo z organizacijo tekmovanja v odbojki na mivki nadaljevala, termin pa bo bolj sprejemljiv za udeležbo večjega števila ekip v IPA konkurenci. Veseli tudi dejstvo, da se je tekmovanja udeležila tudi ekipa IPA Istra, zato naslednjič pričakujejo udeležbo ekip tudi iz drugih, predvsem sosednjih IPA Sekcij.

Tekst: Mihael Burilov, foto: Milan Marinšek

Galerija

 

 

Tekst: Mihael Burilov, foto: Milan Marinšek

Comments are closed.