1. DRŽAVNO PRVENSTVO IPA SLOVENIJE V ODBOJKI NA MIVKI
19/08/2016
IZLET NA NIZOZEMSKO – VABILO
07/09/2016

V nedeljo 7. avgusta 2016 je Športno društvo Ribno organiziralo športno rekreativno prireditev “TALEŽLAUF”. Za udeležbo na teku smo se zaobljubili že lansko leto. Tek je namreč naslednji dan, po kolesarski dirki Vzpon na Zasavsko sveto goro, Urša, pa je redno na zmagovalnih stopničkah. Torej, za nas regeneracijski tek, Urši pa podpora ekipe.

Tako kot vedno je bil promotor in idejni vodja za udeležbo Dule. Tek na Talež vsako leto privabi okoli sto tekačev, ki so v večini že redni udeleženci. Sem ter tja se med njimi najde tudi udeleženec iz tujine, ki je v tem času v Ribnem ali na Bledu na oddihu. Dan za tek je bil čudovit. Trasa poteka večinoma po gozdu, tako, da tudi vročina ni velik problem, pač pa razdalja z višinsko razliko, ki jo je potrebno premagati. Na cilju smo bili vsi zadovoljni s svojim tekom in časom, ki smo ga potrebovali za prihod do najlepše razgledne točke v Sloveniji. Urša je s svojim tekom v svoji kategoriji prišla na stopničke in tako zelo uspešno promovirala IPA klub Ljubljana. Na tekmi smo bili prijavljeni kot člani IPA kluba Ljubljana, teka pa smo se udeležili v naših majicah IPA kluba.

Po končanem teku je organizator poskrbel še za dobro malico in pijačo. Med udeleženci je z žrebom razdelil številne praktične nagrade.

Po povratku v dolino smo jo skupaj s kolesom “mahnili” do Urškine Radovljice, potem pa z Duletom naprej mimo Tržiča in mimo Golnika domov.

Galerija.

 

Comments are closed.