DVODNEVNI PLANINSKI IZLET NA GRINTOVEC – VABILO
05/08/2016
1. DRŽAVNO PRVENSTVO IPA SLOVENIJE V ODBOJKI NA MIVKI
19/08/2016

V soboto 6. 8. 2016 je bil v organizaciji Kolesarskega društva Zagorska dolina organiziran in izveden 16. Vzpon na Zasavsko Sveto goro. Prireditev je tradicionalna, katere se že vrsto let udeležujemo tudi člani IPA kluba Ljubljana. Vzpon na Zasavsko Sveto goro je ena izmed tekem, katere rezultate štejemo tudi za tekmovanje “Pokal IPA kluba Ljubljana”. Tekmujemo pa v kategorijah: IPA moški do 35 let, od 35 do 45 let in nad 45 let. Obstaja tudi enotna ženska kategorija.

Start dirke je pred tržnico v Zagorju in poteka na relaciji Zagorje, Čolnišče, Kal, Šentlambert, Brezovica, koča na Zasavski Sv. gori. Proga je dolga 13 kilometrov in je v celoti asfaltirana.

Letošnje druge dirke za “Pokal IPA kluba Ljubljana” se nas je udeležilo osem članov. Tokrat se je nam pridružil tudi predstavnik IPA RK Celje in upam, da se nam bo še kdo na naslednjih dirkah. Tako bo lahko spet oživiti že malo pozabljeno IPA kolesarsko ligo Sekcije Slovenije.

Letos je bila prvič razglasitev na Zasavski Sveti gori.  Da imamo dobre oziroma vrhunske amaterje med nami dokazuje uvrstitev Boštjana Habiča na drugo mesto v svoji kategoriji. Še bolj razveseli dejstvo, da smo bili najštevilčnejša ekipa (domači klub ne šteje), za kar nas je organizator nagradil s praktično nagrado.

Galerija slik.

 

Comments are closed.