Udeležba na seminarju v Gimbornu
06/06/2015
Preventivna motoristična prireditev
09/07/2015

JUBILEJNA 50. OBLETNICA MEDNARODNEGA POLICIJSKEGA ZDRUŽENJA

V letošnjem letu je Mednarodno policijsko združenje Nemčije obeležilo častitljivo 50. obletnico svojega delovanja. Nemški kolegi so v ta namen pripravili štiridnevno srečanje v Betzdorfu, ki sva se ga kot slovenska predstavnika udeležila Vlado Ščavničar in Rado Jože Kerč.

Po zboru vseh udeležencev na policijski postaji v Betzdorfu, smo se odpravili v mesto, kjer je kratkemu uradnemu sprejemu in izmenjavi daril, sledila večerja.

Naslednji dan smo se odpravili na ekskurzijo v domači muzej, kjer smo si med drugim ogledali vulkanski stožec, ki je nastal med vulkanskim izbruhom. Izredno zanimivo je dejstvo, da so prebivalci vulkanski kamen uporabili za gradnjo cerkve, drugih zgradb in same okolice. Sledil je »piknik pred policijsko postajo«, ki so se ga poleg policistov udeležili tudi sodniki, tožilci, notarji in gasilci.

Tretji dan smo odšli na celodnevni izlet v mesto Bonn, kjer smo obiskali Muzej nemške zgodovine in se z ladjico vozili po Renu. Popoldan smo pot nadaljevali na kratek ogled čudovitega starega mesta Linz in tam obiskali tudi zanimivo pivovarno Steffens.

Sobota je bila dan za izlet in ogled mesta Hachenburg. Tam smo obiskali Westerwaldovo pivovarno, ki je v nasprotju z ostalimi nemškimi pivovarnami v zasebni lasti. Zvečer je sledila gala prireditev v mestni hiši, nato pa še koncert znane skupine Street life.

Naše kratko druženje se je končalo v nedeljo z »brunchem«, na katerem smo se s kolegi poslovili in se odpravili na pot proti domu.

 

Rado Jože Kerč

betzdorf

Comments are closed.