JUBILEJNA 50. OBLETNICA IPA KLUBA BETZDORF
07/07/2015
15 let IPA Istra
09/07/2015

Preventivna motoristična prireditev »Policijska izkušnja kot nasvet«

IPA klub Ljubljana, policisti motoristi PPP Ljubljana in PP Kočevje smo v soboto 9.5.2015 pripravili preventivno motoristično prireditev z naslovom »Policijska izkušnja kot nasvet«, ki se je odvijala na parkirnem prostoru na Ljubljanski cesti v Kočevju.

Predstavljena je bila varna vožnja z motorjem, ki so jo izvajali policisti PPP Ljubljana in PP Kočevje ter inštruktor Samo Rep. Poudarek je bil na varnosti motorista in pripravo na motoristično sezono. Sledil je prikaz dela reševalca na motorju iz Reševalne postaje Ljubljana, Domna Vodopivca. Prikazal je pravilen pristop in snemanje čelade poškodovanemu motoristu ter nudenje prve pomoči s priročnimi sredstvi.

Sledil je prikaz in uporaba motornega kolesa s teleskopskimi rokami za varno nagibanje v zavoju. Preizkus so opravili tudi prometni policisti in bili navdušeni nad možnostjo uporabe predelanega motornega kolesa. V vmesnem času so obiskovalci lahko sami preizkusili delovanje »pijanih očal«. Gre za očala, ki zaradi specifičnih leč delujejo na organizem, kot da bi imel v organizmu 1,5 alkohola. Pokazalo se je, da je preprosta vaja (prenos teniške žogice iz enega stožca na drugega lahko zelo nerodna zadev, za ostale gledalce pa zabavno doživetje.

Policisti PP Kočevje in PPP Ljubljana so prikazali opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu seveda je bilo največ zanimanja za laserski merilec hitrosti in prisilna sredstva.

Prireditve sta se udeležila tudi motorista Robert Kranjec – smučarski skakalec, sicer pripadnik športne enote policije in Miran Stanovnik, večkratni udeleženec rallya Paris – Dakar, trenutno pa župan občine Log pri Brezovici. Gosta sta vmes na kratko nagovorila obiskovalce in bila ob tem deležna velikega odobravanja in navdušenja.

Po prireditvi smo se z motorji odpravili še proti Hinjam, kjer nas je naš član Boris Štumberger povabil na odlično malico.

 

 

 

Comments are closed.