SREČANJE ČLANOV IPA V KRAPKOWICAH
25/07/2017
ULTRA JAHORINA TRAIL 2017
13/08/2017

KOLESARSKI VZPON NA ZASAVSKO SVETO GORO 2017

Zasavska Sveta gora je 852 m visok hrib, ki se nahaja na levi strani reke Save. Tu stoji znana romarska cerkev posvečena Materi božji. Ob njej se razprostira razgled po celi Sloveniji, od Triglava do Pohorja pa vse tja do Snežnika. Gora je dostopna po cesti iz treh smeri, na tisti iz smeri Zagorja pa že vrsto let kolesarski klub Zagorska dolina prireja kolesarsko tekmo Vzpon na Zasavsko Sveto goro.

V soboto 5. avgusta smo se na trasi že 17. Vzpona na Zasavsko Sveto goro tudi letos preizkusili člani IPA kluba Ljubljana. Ob 9h smo se spopadli s 13km asfaltirane ceste, ki se iz  Zagorja vije skozi vasi Čolnišče, Kal, Šentlambert, Brezovica in konča s ciljem pri koči na Zasavski gori. Nekaj nas članov smo že »stari mački« Svete gore in smo vedeli kaj nas čaka v naslednji uri, tisti ki pa so se prvič znašli v simpatičnem Zagorju, pa so vendarle s cmokom v grlu čakali na znak štarterja. Bojazen, da bi kdo omagal na cesti, se ni uresničila in prav vsi smo uspešno premagali vse bolj ali manj hude strmine in med njimi tudi vratolomni spust.

Na razglasitvi najboljših kolesarjev je imela IPA klub Ljubljana tudi svoje vidne trenutke. Urška Robnik je v ženski kategoriji Ž3 s časom 1:06:41 osvojila drugo mesto, Boštjan Habič pa je v svoji starostni kategoriji M4 z neverjetno dobrim časom 0:39:23 osvojil tretje mesto. Organizator, ki je odlično izpeljal prireditev, je v kategoriji ekipnega tekmovanja, v kateri se seštevajo časi treh kolesarjev iz istega kluba od katerih mora biti ena ženska in vsaj en moški nad 50 let, nagradil Urško Robnik, Boštjana Habiča in Mare Rappla z osvojenim  tretjim mestom s skupnim časom 2:34:48.

Kot najštevilčnejša prijavljena ekipa nas dvanajstih kolesarjev smo bili s strani organizatorja nagrajeni s praktičnim darilom in povabljeni na oder za skupinsko slikanje. Med nami gre še posebna pohvala dvema simpatičnima kolesarkama, ki sta si upali na vroč poletni dan orati ledino v dresih IPE na pravi kolesarski dirki in dokazali, da se z malce truda in volje da »preživeti« lep športen dan.

Hvala Zasavski Sveti gori za lepo doživetje in upam si trditi, da se drugo leto vidimo še v večjem številu.

Bartelj Dušan

Galerija. 

Comments are closed.