OBISK ČLANOV IPA MOTO KLUBA ŠUMADIJA IZ SRBIJE
24/07/2017
KOLESARSKI VZPON NA ZASAVSKO SVETO GORO 2017
11/08/2017

Na povabilo IPA kluba Krapkowice, sva se kot delegata iz IPA Kluba Ljubljana udeležila pet dnevnega srečanja in proslave ob dnevu policije v Krapkowicah.

Srečanje je potekalo od 18. Julija do 23 Julija 2017.

Ob prihodu v Krapkowice  so nas pričakali člani upravnega odbora IAP Krapkowice v hotelu “ZamkowyMlyn, kje sva tudi prebivala vse dni obiska pri kolegih v Krapkowicah.

Prvi dan sva se kot ostale delegacije udeležila praznovanja ob dnevu policije, kjer se je zbral celoten vrh policije, politični vrh območja Krapkowice, civilnih predstavnikov, ter povabljenih delegacij iz sosednjih držav.

Proslava se je pričela z mimohodom vseh policistov in policistk v cerkev Sv, Nikolaja, ker je bila osrednja slovesnost ob dnevu policije. Seveda je proslava potekala v sklopu svet maše, kateri je maševal škof, slavnostni govornik pa je bil direktor poljske Policije. Po sveti maši in nagovorih ter posvetitvi vseh praporščakov se je celoten program preselil na glavni trg v Krapkowicah, kjer so se nadaljevali govori, na koncu pa so bila podeljena priznanja policistom in policistkam, ter podeljene diplome ob  napredovanju policistk in policistov.

Po uradnem delu proslave smo se preselili v občinsko stavbo, kjer je bil sprejem za vse goste,policistke in policiste. Po sprejemu smo bili povabljeni še na slavnostno kosilo za vodstvom Policije in visokimi predstavniki  občine. No,kosilo se je zavleklo do večera.

Tudi naslednji dan je bil poln zanimivih trenutkov, vrh vsega pa je bil družinski piknik, katerega se je udeležilo veliko delavcev policije z družinami. Malo drugače kot pri nas!

Tudi tega piknika so se udeležili visoki predstavniki policije in občine z županjo na čelu. Moram reči, da po mojem videnju člani IPA odlično sodelujejo z vsemi organizacijami in institucijami, zato uspeh organiziranja take prireditve ne more izostati.

V naslednjih dneh so nas kolegi iz Krapkowic vozili po okoliških krajih, kje smo si imeli možnost ogledati veliko zgodovinskih krajev, stavb, cerkva….Seveda  so nas gostili “od spredaj in zadaj” tako da je bilo bivanje in druženje še bolj prijetno.

Kot sem žena začetku omenil so kolegi iz Krapkowic povabili na to srečanje kar nekaj IPA delegacij , vendar smo se vabilu odzvali mi, kolegi iz Nemčije in Mađarske..ostalih ni bilo..

Kakorkoli že, druženje je bilo vsak dan prijetno, gostitelji so se potrudil  na vseh nivojih, da smo vroče dni, v Krapkowicah in okolici preživljali prijetno in zanimivo.

Zadnji dan druženja so nam gostitelji priredili še presenečenje in sicer organizirali so izlet s kanuji po reki v dolžini 16 km. V kanuju sva bila dva veslača in družno smo se prepustili toku mirne reke vse do izliva reka v Odro. Bilo je lepo.

Tud večerja ob koncu snidenja v soboto je bila pripravljena na visokem nivoju, z polno raznolike hrane, da o pijači sploh ne govorim. Moram reči, da so se zelo potrudili, da je bilo naše počutje in bivanja res prijetno in zanimivo. Naj omenim, da ima IAP klub Krapkowice samo 25 članov!!!

Naj na koncu še napišem -kar tisti ki ste bili že  v Krapkowicah, gotovo veste – da je bilo bivanje in druženje s IPA kolegi iz Krapkowic prijetno in polno zanimivih trenutkov, skratka nepozabno!

Comments are closed.