DVODNEVNI POHOD NA KRN – VABILO
18/07/2017
SREČANJE ČLANOV IPA V KRAPKOWICAH
25/07/2017

OBISK ČLANOV IPA MOTO KLUBA ŠUMADIJA IZ SRBIJE

MOTORISTI IZ »IPA ŠUMADIJA« IZ SRBIJE Z ŽELJO PO NADALJNJEM SODELOVANJU OBISKALI ČLANE IPA LJUBLJANA IN IPA MOTO SEKCIJO KLUBA LJUBLJANA

 Že v času obiska predstavnikov IPA moto sekcije kluba Ljubljana v Beogradu v letošnjem letu, so obisk v Sloveniji napovedali člani IPA kluba Šumadija iz Srbije. Šumadija je regija v Srbiji, ki zajema predel med Savo in Donavo z osrednjim mestom – Kragujevac. Njihovi kraji so poleg tovarne Zastava, katere lastnik je zdaj  Fiat in izdelujejo Fiat 500L, znani po gozdnati pokrajini Zlatibora.

V četrtek 13.7.2017 so tako Slovenijo z motornimi kolesi obiskali predsednik IPA Šumadija, Vladan Antič in še 3 člani in motoristi omenjenega IPA kluba. Obisk je bil napovedan, zato je IPA Ljubljana preko predsednika Mihe Burilova v znak dobrodošlice in gostoljubja poskrbela za prenočišče v prostorih Policijske akademije Tacen ves čas bivanja v Sloveniji.

Prvi dan po prevoženih 650 km smo se srečali člani obeh klubov ter osebnega srečanja predsednikov obeh IPA klubov. Izmenjana so bila simbolična IPA darila ter izražena želja po nadaljnjem sodelovanju. Zvečer jim je bila s sprehodom pokazana stara Ljubljana.

V petek je bil predviden motoristični izlet v Alpe in kraje po Sloveniji, vključen pa je bil tudi skok v Italijo in Avstrijo. Jutro se je začelo z dežjem, zaradi česar je vodstvo Policijske akademije omogočilo kolegom iz Srbije, da so si po zajtrku ogledali Muzej slovenske policije.

V dopoldanskem času je skupinico motoristov prevzel član IPA moto sekcije kljuba Ljubljana, Marjan Vukšič. Skupaj z mano sva jih popeljala v smeri Bleda in Kranjske gore – do Planice. Do tam se je vreme zjasnilo, zato so imeli možnost, da so videli tako nordijski center kot skakalnice, predvsem pa čisto in neokrnjeno alpsko pokrajino.

Iz Planice se je pot nadaljevala v smeri Italije do Predela, mimo Rabeljskega jezera do Slovenije, od tam pa v smeri Bovca do odcepa za Vršič. Kot je napovedal Marjan Vukšič, so lahko prešteli in z vožnjo skozi ovinke spremljali oznake vseh 50 serpentin, katere so prevozili. Spominske fotografije so bile napravljene tako na vrhu Vršiča kot pri Ruski kapelici, posebej zato, ker se je tam v preteklem letu mudil Ruski predsednik Vladimir Putin.

Od Ruske kapelice do Bleda je pot minila hitro, tam pa je kolege iz Srbije zanimalo tako znamenito Blejsko jezero in predvsem – Titova vila, od koder je res lep pogled na gorovje v okolici, pa tudi pogled na edini in pravi slovenski otok v ozadju.

Pot se je zaključila v Ljubljani, kjer jih je za zaključek še enkrat pozdravil predsednik IPA kluba Ljubljana, Miha Burilov ter jim po pogostitvi zaželel srečno pot naprej, saj so že v soboto zjutraj – spet pod vostvom Marjana Vukšiča, odšli v smeri Kočevja, Delnic in proti jadranski magistrali.

Samo pol ure po tistem, ko je Vukšič pustil motoriste iz IPA MK Kragujevac same, se je enemu od njih med vožnjo vžgal motor (poglej link spodaj) in »pogorel kot bakla«, ampak to je že druga zgodba. Poškodovan ni bil nihče.

https://www.youtube.com/watch?v=cpJWMO236c8&feature=share

Domov v Kragujevac so v ponedeljek 17.7.2017 vsi prispeli zdravi, nepoškodovani… in s 3 motornimi kolesi namesto s 4.

Igor Toplak

Galerija.

Comments are closed.