OKROGLA MIZA S TEMO TRIGLAVSKI NARODNI PARK, VARNOST IN SOBIVANJE
05/01/2016
POROČILO O UDELEŽBI KOLESARSKE SEKCIJE IPA KLUBA LJUBLJANA V SEZONI 2015
05/01/2016

V soboto 10. 10. 2015 je bil v organizaciji Kolesarskega društva Brda in IPA RK Nova Gorica organizirana in izvedena kolesarska dirka Vzpon na Sabotin 2015.  Prireditev je tradicionalna, katere se že vrsto let udeležujemo tudi člani IPA kluba Ljubljana. Vzpon na Sabotin je ena izmed tekem, katere rezultate štejemo tudi za tekmovanje “Pokal IPA RK Ljubljana”. Tekmujemo pa v kategorijah: IPA moški do 35 let, od 35 do 45 let in nad 45 let. Obstaja tudi enotna ženska kategorija.

Start dirke je pri odcepu za Sabotin v kraju Kojsko in poteka po edini cesti, ki vodi h koči na Sabotinu.  Proga je dolga 7 kilometrov in je v celoti asfaltirana.

Letošnje tretje dirke za “Pokal IPA RK Ljubljana” se udeležili štirje člani in sicer Loboda Janez, Loboda Peter, Bartelj Dušan in Leskovar Matjaž. Z vzponom se spopadli vsak s svojo taktiko in najhitrejši je bil Peter Loboda, za njim je v cilj pripeljal Janez Loboda, čez nekaj časa Matjaž Leskovar in Dušan Bartelj.

Pred kočo na Sabotinu so se organizatorji iz RK Nova Gorica izkazali kot dobri gostitelji, saj so poskrbeli za okrepčilo in dobro družbo.

Comments are closed.